Förbundsmöten

SLFF:s författarkonferens 26-27 april 2018

SLFF håller författarkonferens för sina medlemmar den 26-27 april i Stockholm. Med hjärna och lärande i fokus bjuder konferensen på ett högaktuellt och intressant program med läromedelsforskare, hjärnforskare, utbildningspolitiker och skolexperter.

Sista anmälningsdag har passerat. Kontakta adm@slff.se för eventuell restplats.

Författarkonferensen bjuder på två viktiga och intressanta föreläsningar. Första dagen får du lyssna till Tim Oates, som är forskningsledare och läroplans- och läromedelsexpert vid Cambridge Assessment Group. Han har bland annat uppmärksammats för sin utredning Why textbooks count där han analyserar betydelsen av läromedel. Tim berättar om lärobokens roll.

Dag två träffar vi Torkel Klingberg, som är professor i kognitiv neurovetenskap och internationellt känd för sin forskning om barns hjärnutveckling och inlärning. Torkel Klingberg är författare till tre böcker om barnhjärnan: Den översvämmade hjärnan (2009), Den lärande hjärnan (2011) samt Hjärna, gener och jävlar anamma: Hur barn lär (2016). Torkel ger oss  fascinerande inblickar i ny forskning om lärande och motivation.

Vi står inför en alarmerande lärarbrist samtidigt som både lärare och elever i stor utsträckning är utan läromedel. Hur säkerställer vi att elever på grundutbildningen och studenter på universitet och högskola har likvärdig tillgång till kunskap? Dessa frågor kommer att diskuteras av en panel bestående av utbildningspolitiker från utbildningsutskottet: Lena Hallengren (S), Erik Bengtzboe (M), Christer Nylander (L), Elisabet Knutsson (MP), Fredrik Christensson (C) samt skolexperterna Per Kornhall och Johan Kant samt SLFF:s ordförande Wiwi Ahlberg. Moderator: Pelle Thörnberg.

Konferensens andra dag inleds med en extra förbundsstämma.

www.forfattarkonferensen.se finns mer information om konferensen.

Sista anmälningsdag har passerat. Kontakta adm@slff.se för eventuell restplats.

Årsmötet 2017

Det var både en inspirerande och kompetenshöjande helg när SLFF höll årsmöte för sina medlemmar, i Stockholm den 22-23 april.

Förutom årsmötesförhandlingar föreläste Sara Persson, Hülya Basaran och Milad Mohammadi om sitt arbete kring nyalända och skolutveckling, under årsmötets tema Världen i våra klassrum. Ett tema som även berördes av Marika Carlson, stå-upp-komiker, när hon under middagen lockade till skratt.

Som inledning hölls även en välkomstträff för nya medlemmar, ett uppskattat inslag, och under båda dagarna fanns det möjlighet att mingla kring medlemmarnas läromedel som ställts upp för visning. Tack till alla som deltog!

Läs mer om årsmötet i Manus nr 2, med utgivning i juni.

 Årsmöteshandlingarna finns att hämta i digital form nedan. Önskar du ett tryckt exemplar av dessa, kontakta SLFF:s kansli, förbundssekreterare christina.laurin@slff.se.

Årsmötet 2017: Program och dagordning (pdf, öppnas i nytt fönster)
Årsmötet 2017: Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2016 (pdf, öppnas i nytt fönster)

SLFF:s årsmöte äger rum den 22-23 april i Stockholm. Kallelse till årsmötet samt inbjudan med program kommer att utsändas ut till medlemmar.SLFF:s årsmöte äger rum den 22-23 april i Stockholm. Kallelse till årsmötet samt inbjudan med program kommer att utsändas ut till medlemmar. Kallelse till årsmötet samt inbjudan med program kommer att utsändas ut till medlemmar.

Årsmötet 2016 inspirerades av inspiratörer

SLFF:s årsmötesdagar hölls den 16–17 april 2016 på Scandic Crown, i Göteborg.

Under temat för SLFF:s årsmötesdagar ”Inspireras av inspiratörer” fick förbundets medlemmar lyssna till Micke Hermanssons föreläsning "Kunskap är kul". Micke är mellanstadielärare och lanserade Grej of the Day år 2006 och är utsedd till ”Årets lärare 2015”. Medlemmarna fick också lyssna till Hans Persson föreläsning om "Inspirerande och kreativ naturvetenskap". Hans är lektor, läromedelsförfattare, NO-inspiratör både för lärare och elever, samt belönad med Kunskapspriset, Lärkan och Carl von Linné-plaketten. Hans är även styrelseledamot i SLFF.

Årsmöte 2015

SLFF höll sitt årsmöte den 18-19 april i Frösundavik i Solna.

Årsmötet invigdes av utbildningsminister Gustav Fridolin och utöver själva årsmötesförhandlingarna erbjöds ett digert konferensprogram under temat Minsta gemensamma nämnaren = läsförståelse. Kirsti Hemmi, universitetslektor i matematik/tillämpad matematik och docent vid Mälardalens högskola, föreläste under rubriken "Finska skolsystemet i Sverige". Ann-Marie von Otter föreläste om "It-didaktik i undervisningen" och som kronan på verket berättade Yukiko Duke, redaktör på Vi Läser, levande om “Den livsfarliga läsningen”. Åsa Steholt Vernersson från Gleerups Utbildning presenterade digitala läromedel. Mer om årsmötet i Manus, nr 2, 2015.

Höstmöte 2014

SLFF höll höstmöte i Umeå den 18-19 oktoberHär kan du se programmet (pdf, öppnas i nytt fönster). Se även reportage i tidskriften Manus 4, 2014.

Årsmöte 2014

SLFF höll sitt årsmöte den 26-27 april på Elite Hotel Marina Tower i StockholmÅrsmötesinbjudan 2014 (pdf, öppnas  i nytt fönster)

7 juni 2017