Nyheter

 • I ett nytt medielandskap

  2016-05-04
  Den 3 maj kunde SLFF:s medlemmar i Stockholm lyssna till Cecilia Johanssons intressanta föreläsning om digitaliseringens potential.
  I ett nytt medielandskap
 • SLFF på SETT-mässan!

  2016-04-26
  SLFF deltog för andra året i rad med monter på SETT-mässan, som pågick 26-28 april på Kistamässan i Stockholm. I montern kunde besökarna få svar på sina frågor om läromedel, författande och upphovsrätt, från såväl SLFF:s styrelseledamöter som kansli.
  SLFF på SETT-mässan!
 • SLFF:s nya styrelse

  2016-04-19
  Under SLFF:s årsmötesdagar den 16–17 april i Göteborg genomfördes de traditionella årsmötesförhandlingarna där Wiwi Ahlberg omvaldes med acklamation till SLFF:s styrelseordförande.
  SLFF:s nya styrelse
 • Favorit i repris - Att möta människor i kris

  2016-04-07
  Den 6 april arrangerade SLFF åter den populära föreläsningen om krishantering, med Sara Johansson. Denna gång i Stockholm för ett 40-tal medlemmar.
  Favorit i repris - Att möta människor i kris
 • Läsandet i en digital värld – förmågor och färdigheter

  2016-04-06
  Den 7 april höll Maria Rasmusson en föreläsning, för SLFF:s medlemmar i Umeå, med temat Läsandet i en digital värld - förmågor och färdigheter.
  Läsandet i en digital värld – förmågor och färdigheter
 • Årsmötet 2016 inspirerades av inspiratörer

  2016-04-01
  SLFF:s årsmötesdagar hölls den 16–17 april 2016 på Scandic Crown, i Göteborg, där förbundets medlemmar lät sig inspireras av inspiratörerna Micke Hermansson, Hans Persson och Ann Westin.
  Årsmötet 2016 inspirerades av inspiratörer
 • Bland böcker och datorer

  2016-04-01
  Den 31 mars träffades SLFF:s medlemmar i ett lokalt arrangemang i Malmö för att höra Jenny Evardsson berätta om sin undervisning.
  Bland böcker och datorer
 • Så ska skolan få bättre läromedel

  2016-03-31
  – Det är allvarliga brister på läromedel och kopplar men det då till den annalkande lärarbristen på sisådär 90 000 personer då är vi i fritt fall, säger SLFF:s ordförande Wiwi Ahlberg i Skolvärlden idag.
  Så ska skolan få bättre läromedel
 • Rena rama lotteriet om eleverna får bra läromedel

  2016-03-29
  Att börja på en skola är ett rent lotteri för både lärare och elever. Vissa kommuner skaffade tio gånger mer läromedel till elever i grundskolan än andra kommuner under 2015. Det är dags att rätten till läromedel skrivs in i skollagen, skriver Svenska Läromedel och Sveriges Läromedelsförfattares Förbund.
  Rena rama lotteriet om eleverna får bra läromedel
 • SLFF och FSL föreslår att begreppet läromedel förstärks i skollagen

  2016-03-23
  Svenska Läromedel och Sveriges Läromedelsförfattares Förbund föreslår att begreppet läromedel förstärks i skollagen.Detta framfördes idag till David Holm Gatica, sakkunnig hos utbildningsminister Gustav Fridolin.
  SLFF och FSL föreslår att begreppet läromedel förstärks i skollagen
 • SLFF mötte Helene Hellmark Knutsson

  2016-03-18
  Förbundsordförande Wiwi Ahlberg och förbundsdirektör Jenny Lundström träffade den 18 mars Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.
  SLFF mötte Helene Hellmark Knutsson
 • Bland böcker och datorer

  2016-03-16
  Varmt välkommen till en inspirerande kväll om skolans digitalisering när Jenny Edvardsson, förstelärare i svenska/språkutveckling/IKT på Wendesgymnasiet i Kristianstad, föreläser i Malmö den 31 mars.
  Bland böcker och datorer
 • Mod, passion och jävlar anamma, drog fullt hus!

  2016-03-07
  Lokalen i Stockholm var fylld till bredden med SLFF-medlemmar när förbundet bjöd in till sitt lokala arrangemang Kvinnor som skrev historia - mod, passion och jävlar anamma, den 7 mars.
  Mod, passion och jävlar anamma, drog fullt hus!
 • SLFF yttrar sig om upphovsrätt

  2016-02-25
  Här kan du läsa SLFF:s svar på EU-kommissionens remiss - Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten.
  SLFF yttrar sig om upphovsrätt
 • Stort intresse för senaste forskningen om digitala läromedel

  2016-02-19
  Hörsalen var fylld av läromedelsförfattare och lärare som lyssnade när forskaren Björn Sjödén föreläste om digitala läromedel den 14 mars i Göteborg.
  Stort intresse för senaste forskningen om digitala läromedel
 • Om att möta människor i kris drog full hus i Malmö

  2016-02-08
  Den 1 mars höll SLFF ett arrangemang i Malmö där Sara Johansson föreläste om krishantering för en fullsatt sal med sextio läromedelsförfattare, lärare, psykologer och andra intresserade. Den 6 april har du som bor i Stockholmsregionen chans att lyssna på Sara. Håll utkik efter inbjudan!
  Om att möta människor i kris drog full hus i Malmö
 • Vill du skapa din egen webbplats?

  2016-02-04
  Den 12-13 mars håller SLFF en kurs i Göteborg där du, med hjälp av kursledaren Fredrik Pedersen-Dambo, får möjlighet att skapa en egen hemsida.
  Vill du skapa din egen webbplats?
 • SLFF:s tidigare ordförande Jan-Axel Kylén har gått ur tiden

  2016-01-27
  SLFF har nåtts av beskedet att Jan-Axel Kylén avled söndagen den 24 januari. Han var SLFF:s ordförande under många år, från 1977 till 1989. Förra året tilldelades han ett hedersmedlemskap av styrelsen.
  SLFF:s tidigare ordförande Jan-Axel Kylén har gått ur tiden
 • Digitaliseringen kan bli ett misslyckande

  2016-01-18
  Gärna datorer, mobiler och läsplattor i skolan, men om dessa inte fylls med aktuella läromedel så kommer vi att få stora problem i framtiden, replikerar Wiwi Ahlberg idag i DN Åsikt, nätupplaga.
  Digitaliseringen kan bli ett misslyckande
 • SLFF träffar Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic

  2016-01-15
  Ett mycket positivt möte på utbildningsdepartementet med Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic, tycker förbundsordförande Wiwi Ahlberg och förbundsdirektör Jenny Lundström.
  SLFF träffar Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic
 • Körling inspirerade till att läsa och förstå

  2016-01-12
  Den 26 januari kom ett 40-tal lärare och läromedelsförfattare för att lyssna till Anne-Marie Körling, Sveriges Läsambassadör, när hon engagerat talade om läslust, läsförståelse och läsandets möjligheter, och om utmaningarna med läsförståelse. Föreläsningen var ett arrangemang av SLFF och hölls i Stockholm.
  Körling inspirerade till att läsa och förstå
 • Fullsatt när Sjödén föreläste om digitala läromedel

  2015-12-23
  Det var fullsatt till sista platsen när Björn Sjödén, doktor vid Lunds universitet med avhandlingen What makes good educational software? föreläste om digitala läromedel i Lund den 14 januari. Föreläsningen var ett lokalt medlemsarrangemang.
  Fullsatt när Sjödén föreläste om digitala läromedel