Nyheter

 • SLFF möter utbildningsministern

  2015-02-04
  Den 4 februari träffade SLFF och Läromedelsproducenterna utbildningsminister Gustav Fridolin. – Ett mycket bra och viktigt möte där utbildningsministern tydligt visade gehör för våra frågor, säger förbundets ordförande Wiwi Ahlberg.
  SLFF möter utbildningsministern
 • SLFF på fackförfattarmöte i Köpenhamn

  2014-12-04
  Varje år träffas de nor­diska fackförfattarorganisationerna, där Sveriges Läromedelsförfattares Förbund ingår, för att diskutera för författarna viktiga frågor. Årets möte i slutet av oktober hölls hos Dansk Forfatterforening i Köpenhamn. I bild: Jenny Lundström, förbundsdirektör, SLFF, under sitt föredrag på mötet.
  SLFF på fackförfattarmöte i Köpenhamn
 • SLFF i Bryssel om författarnas rättigheter

  2014-11-24
  I början av november deltog Jenny Lundström och Wiwi Ahlberg i ett stort möte på EU-parlamentet under rubriken The Value of Writers’ Works. Mötet hölls i Bryssel och arrangerades av European Writers' Council (EWC).
  SLFF i Bryssel om författarnas rättigheter
 • Cristina Gottfridsson – Upphovsrättens hjälte 2014

  2014-09-24
  Cristina Gottfridsson får priset för att ha värnat, hävdat och slagits för upphovsrätten. Priset delades ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 26 september.
  Cristina Gottfridsson – Upphovsrättens hjälte 2014
 • SLFF och En läsande klass

  2014-07-01
  SLFF:s ordförande, vice ordförande och förbundsdirektör ses samtala, här i Almedalen, med Martin Widmark, lärare och författare, som dragit igång kampanjen "En läsande klass".
  SLFF och En läsande klass
 • Sommarmöte med SLFF:s lokala grupp på Gotland

  2014-07-01
  Den 30 juni, under politikerveckan i Almedalen i Visby, höll SLFF:s lokala grupp på Gotland sitt årliga sommarmöte.
  Sommarmöte med SLFF:s lokala grupp på Gotland
 • Läromedelsförfattarpris - Lärkan 2014

  2014-06-12
  SLFF har ett läromedelsförfattarpris, Lärkan. Priset är avsett att framhäva författarens roll när det gäller att ta fram läromedel i tryckt eller digital form och att framhäva god textkvalitet samt goda pedagogiska och didaktiska egenskaper i författarskapet. SLFF vill härigenom stärka författarens ställning och samtidigt göra vår organisation, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund, mer bekant.
  Läromedelsförfattarpris - Lärkan 2014
 • Sök TV-stipendium!

  2014-03-31
  Du som själv har medverkat i, eller har verk som du är upphovsman till och som har nyttjats i andra tv-kanaler än SVT 1 och 2, TV3, TV4 och Kanal 5, kan söka stipendium. Sista ansökningsdag var den 5 maj.
  Sök TV-stipendium!
 • Framtidens läromedel i digital tappning

  2014-03-04
  Den 10-11 maj håller SLFF kursen Framtidens läromedel i digital tappning med Fredrik Pedersen-Dambo, denna gång i Stockholm.
  Framtidens läromedel i digital tappning
 • SLFF på Skolforum!

  2013-10-02
  SLFF deltar även i år med monter under Skolforumdagarna i oktober, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi delar också ut läromedelsförfattarpriser.
  SLFF på Skolforum!
 • Läromedelsförfattarnas Hus, Visby

  2012-02-09
  Nu är det dags att ansökan om vistelse Läromedelsförfattarnas Hus i Visby under 2015. Sista ansökningsdag är den 15 oktober. Information och ansökningsblankett hittar du på medlemssidorna under Medlemsingång.
  Läromedelsförfattarnas Hus, Visby