Nyheter

 • Om läromedelsforskning på medlemsmöte

  2016-10-12
  Vad säger forskningen om läromedel? Den 11 oktober, kunde SLFF:s medlemmar i Linköping lyssna till Anna Johnsson Harries intressanta presentation om läromedelsforskning. Under medlemsmötet diskuterades också frågor kring utgivning och författarskap.
  Om läromedelsforskning på medlemsmöte
 • Medlemmar inspirerade i Malmö

  2016-10-11
  Den 10 oktober möttes ett flertal av SLFF:s medlemmar i Skåneregionen för att byta erfarenheter och diskutera frågor kring läromedelsförfattarskapet.
  Medlemmar inspirerade i Malmö
 • Sök TV-stipendium!

  2016-10-05
  Du som själv har medverkat i, eller har verk som du är upphovsperson till och som har nyttjats i andra tv-kanaler än SVT 1 och 2, TV3, TV4 och Kanal 5, kan söka stipendium. Sista ansökningsdag är den 25 oktober!
  Sök TV-stipendium!
 • SLFF i Nordiskt fackförfattarmöte

  2016-09-28
  SLFF deltog i Nordiskt fackförfattarmöte på Grönland, i slutet av september. Ett möte där bland annat frågor kring kontrakt, upphovsrätt, EU och den digitala utvecklingen diskuterades.
  SLFF i Nordiskt fackförfattarmöte
 • Medlemmar möttes i Göteborg

  2016-09-23
  Den 22 september träffades SLFF:s medlemmar från Göteborgsregionen för att byta erfarenheter och inspireras av varandras författarskap.
  Medlemmar möttes i Göteborg
 • SLFF på Bokmässan

  2016-09-22
  SLFF finns i myllret på Bokmässan 2016, som pågår den 22-25 september i Göteborg.
  SLFF på Bokmässan
 • Upphovsrättens hjälte 2016

  2016-09-22
  Årets ALIS-pris Upphovsrättens hjälte 2016 går till Frilans Riks. Frilans Riks får priset för att ha värnat, hävdat och slagits för upphovsrätten. Priset delades ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 23 september.
  Upphovsrättens hjälte 2016
 • Brist på tillgång till digitala läromedel uppmärksammas

  2016-09-22
  Det saknas både resurser till inköp och tillgång till digitala läromedel, skriver Lärarnas Riksförbund och läromedelsförlagen.
  Brist på tillgång till digitala läromedel uppmärksammas
 • Vinnarna av läromedelsförfattarpriserna Lärkan och Lärkungen utsedda!

  2016-09-14
  Sveriges Läromedelsförfattares Förbund har den stora glädjen att meddela att vinnarna av Årets läromedelsförfattarpris, Lärkan 2016, och av läromedelsförfattarpriset för årets debutant, Lärkungen 2016, är utsedda.
  Vinnarna av läromedelsförfattarpriserna Lärkan och Lärkungen utsedda!
 • Replik: Dödar också din "solkiga pappersbok" lusten att lära, Frida Boisen?

  2016-09-14
  Frida Boisen, författare till en bok vars syfte är att lära ut digitala strategier, menar i krönikan "Skolan dödar effektivt elevernas lust att lära" att ”solkiga pappersböcker” dödar lusten att lära. Wiwi Ahlberg, ordförande i SLFF replikerar här.
  Replik: Dödar också din "solkiga pappersbok" lusten att lära, Frida Boisen?
 • Retorik med Fällman!

  2016-08-16
  Hur anpassar jag mitt budskap till målgruppen? Vad avgör om jag når fram med mitt budskap? Finns det genvägar för att nå framgång som talare och samtalspartner? Barbro Fällman, en av Sveriges främsta experter på retorik, ger dig svar på SLFF:s retorikkurs i Stockholm, 17-18 september. Det finns platser kvar!
  Retorik med Fällman!
 • SLFF i Almedalen

  2016-07-07
  På plats under Almedalsveckan i Visby för att bevaka frågor viktiga för förbundet fick SLFF en glädjande nyhet när skolborgarrådet Olle Burell sa att man ska se till att skolorna i Stockholm har en läromedelspolicy som ska ingå i det systematiska kvalitetsarbetet. – Ett steg i rätt riktning säger SLFF:s förbundsdirektör Jenny Lundström och förbundsordförande Wiwi Ahlberg.
  SLFF i Almedalen