Nyheter

 • När det ofattbara händer - om att möta människor i kris

  2016-02-08
  Den 1 mars arrangerar SLFF en föreläsning i Malmö med Sara Johansson, fil mag. psykologi. Sara tar oss med på en färd som handlar om att möta människor i kris och om vilka vi människor är, innerst inne.
  När det ofattbara händer - om att möta människor i kris
 • Vill du skapa din egen webbplats?

  2016-02-04
  Den 12-13 mars håller SLFF en kurs i Göteborg där du, med hjälp av kursledaren Fredrik Pedersen-Dambo, får möjlighet att skapa en egen hemsida.
  Vill du skapa din egen webbplats?
 • SLFF:s tidigare ordförande Jan-Axel Kylén har gått ur tiden

  2016-01-27
  SLFF har nåtts av beskedet att Jan-Axel Kylén avled söndagen den 24 januari. Han var SLFF:s ordförande under många år, från 1977 till 1989. Förra året tilldelades han ett hedersmedlemskap av styrelsen.
  SLFF:s tidigare ordförande Jan-Axel Kylén har gått ur tiden
 • Digitaliseringen kan bli ett misslyckande

  2016-01-18
  Gärna datorer, mobiler och läsplattor i skolan, men om dessa inte fylls med aktuella läromedel så kommer vi att få stora problem i framtiden, replikerar Wiwi Ahlberg idag i DN Åsikt, nätupplaga.
  Digitaliseringen kan bli ett misslyckande
 • SLFF träffar Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic

  2016-01-15
  Ett mycket positivt möte på utbildningsdepartementet med Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic, tycker förbundsordförande Wiwi Ahlberg och förbundsdirektör Jenny Lundström.
  SLFF träffar Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic
 • Körling inspirerade till att läsa och förstå

  2016-01-12
  Den 26 januari kom ett 40-tal lärare och läromedelsförfattare för att lyssna till Anne-Marie Körling, Sveriges Läsambassadör, när hon engagerat talade om läslust, läsförståelse och läsandets möjligheter, och om utmaningarna med läsförståelse. Föreläsningen var ett arrangemang av SLFF och hölls i Stockholm.
  Körling inspirerade till att läsa och förstå
 • Fullsatt när Sjödén föreläste om digitala läromedel

  2015-12-23
  Det var fullsatt till sista platsen när Björn Sjödén, doktor vid Lunds universitet med avhandlingen What makes good educational software? föreläste om digitala läromedel i Lund den 14 januari. Föreläsningen var ett lokalt medlemsarrangemang.
  Fullsatt när Sjödén föreläste om digitala läromedel
 • Skatt- och deklarationskurs

  2015-12-21
  Det finns några platser kvar till SLFF:s kurs om skatter och deklaration. Föreläsare är Björn Lundén, en av våra främsta skatte- och bolagsexperter.
  Skatt- och deklarationskurs
 • Från lärare till författare - att skriva läromedel

  2015-12-10
  Den 9 december höll SLFF en inspirationskväll för blivande läromedelsförfattare under temat "Från lärare till författare, att skriva läromedel".
  Från lärare till författare - att skriva läromedel
 • Läromedel och skolutveckling i Linköping

  2015-11-19
  SLFF:s medlemmar i Linköping träffades den 1 december för att lyssna till Martina Lundström, utvecklingsledare för IKT i Linköping och Liselott Drejstam, bibliotekarie vid det prisbelönta skolbiblioteket vid Hjulsbroskolan i Linköping, i ett lokalt arrangemang anordnat av SLFF.
  Läromedel och skolutveckling i Linköping
 • Daniel Barker drog fullt hus!

  2015-11-19
  Cirka femtio av SLFF:s medlemmar kom för att lyssna på Daniel Barker när han talade engagerat om läromedel och digitaliseringen potential, den 18 november. Föreläsningen samarrangerades av SLFF och Natur & Kultur.
  Daniel Barker drog fullt hus!
 • När det ofattbara händer

  2015-11-10
  Ett sextiotal åhörare träffades den 25 november i Göteborg, ett lokalt arrangemang anordnat av SLFF, för att lyssna när psykotraumatologen och läromedelsförfattaren Sara Johansson föreläste om att möta människor i kris. En otroligt givande kväll!
  När det ofattbara händer
 • Vinnarna av Lärkungen och Lärkan!

  2015-10-26
  Den 26 oktober delade Sveriges Läromedelsförfattares Förbund ut Årets Läromedelsförfattarpris, Lärkan 2015, samt Läromedelsförfattarpriset för årets debutant, Lärkungen 2015 – med ett totalt prisbelopp på 275 000 kr. Priserna överlämnades av Aida Hadzialic, Gymnasie- och kunskapslyftsminister vid Utbildningsdepartementet.
  Vinnarna av Lärkungen och Lärkan!
 • Aida Hadzialic delar ut pris till läromedelsförfattare

  2015-10-25
  Måndag den 26 oktober besöker Aida Hadzialic Skolforum i Stockholm och medverkar i Sveriges Läromedelsförfattares Förbunds prisutdelningsceremoni.
  Aida Hadzialic delar ut pris till läromedelsförfattare
 • "It är ingen frälsare"

  2015-10-21
  Den 20 oktober höll SLFF ett lokalt medlemsarrangemang i Stockholm där Per Kornhall samtalade om OECD:s rapport, datoranvändningen i skolan och vilken plats läromedel har i den svenska skoldebatten.
  "It är ingen frälsare"
 • S:t Olofsskolans framgångsresa och likvärdighet

  2015-10-16
  Den 4 november träffades lärare och SLFF-medlemmar i Sundsvall för att ta del av av S:t Olofsskolans framgångsresa. En inspirerande träff!
  S:t Olofsskolans framgångsresa och likvärdighet
 • Skiljer stort hur kommunerna satsar på läromedel

  2015-09-24
  Det är stora skillnader mellan hur kommunerna satsar på läromedel. Det visar en ny rapport från Lärarnas Riksförbund. – Tack LR och Bo Jansson för att ni uppmärksammar detta! Det här är problem som också våra medlemmar ställs inför varje dag, säger Wiwi Ahlberg, förbundsordförande i SLFF.
  Skiljer stort hur kommunerna satsar på läromedel
 • Upphovsrättens hjälte 2015

  2015-09-22
  Union of Belarusian Writers får priset Upphovsrättens hjälte 2015 för att ha värnat, hävdat och slagits för upphovsrätten. Priset delas ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 25 september.
  Upphovsrättens hjälte 2015
 • Retorik med Fällman

  2015-09-21
  Rikskursen i retorik den 19-20 september blev snabbt fylld och medlemmar från norr till söder kom för att lära av Barbro Fällman.
  Retorik med Fällman
 • Kurs: Skapa enkelt din egen hemsida!

  2015-09-16
  SLFF ger nu den 17-18 oktober en kurs som riktar sig till dig som har ingen eller endast liten vana av att göra hemsidor. Det finns platser kvar!
  Kurs: Skapa enkelt din egen hemsida!
 • Läromedelsseminarium för lärarutbildare

  2015-06-04
  Den 5-6 oktober anordnade SLFF ett läromedelsseminarium för aktiva lärarutbildare, Under dessa två dagar varvades föreläsningar med workshop - om just läromedel.
  Läromedelsseminarium för lärarutbildare
 • SLFF i Almedalen - Varför är läromedel så viktiga?

  2015-06-01
  SLFF deltog i Almedalsveckan, i år med en debatt om läromedel: Varför är läromedel så viktiga? den 2 juli på Gotlands museum, i Visby. Bild: Pelle Thörnberg, Kirsti Hemmi, Wiwi Ahlberg, Christer Nylander samt Mats Pertoft.
  SLFF i Almedalen - Varför är läromedel så viktiga?
 • Utbildningsminister Gustav Fridolin inledde SLFF:s årsmöte 2015

  2015-04-20
  SLFF höll sitt årsmöte den 18-19 april i Frösundavik i Solna. Årsmötet invigdes av utbildningsminister Gustav Fridolin och utöver själva årsmötesförhandlingarna erbjöds ett digert konferensprogram under temat Minsta gemensamma nämnaren = läsförståelse.
  Utbildningsminister Gustav Fridolin inledde SLFF:s årsmöte 2015
 • SLFF på SETT!

  2015-04-15
  Nu den 14-16 april, deltar SLFF med monter på SETT-mässan i Stockholm. En självklar mötesplats för förbundet. Vi finns i monter D:56. Välkommen!
  SLFF på SETT!
 • SLFF möter utbildningsministern

  2015-02-04
  Den 4 februari träffade SLFF och Läromedelsproducenterna utbildningsminister Gustav Fridolin. – Ett mycket bra och viktigt möte där utbildningsministern tydligt visade gehör för våra frågor, säger förbundets ordförande Wiwi Ahlberg.
  SLFF möter utbildningsministern
 • SLFF på Skolforum!

  2013-10-02
  SLFF deltog traditionsenligt med monter på Skolforum, den 26–27 oktober på Stockholmsmässan, och delade även ut läromedelsförfattarpriset Lärkan och debutantpriset Lärkungen. Utdelare av priset var Aida Hadzialic, Gymnasie- och kunskapslyftsminister vid Utbildningsdepartementet.
  SLFF på Skolforum!