Författarkonferens

Den 26-27 april 2018 håller SLFF författarkonferens i Stockholm. Under temat hjärnan och lärandet föreläser läromedelsforskaren Tim Oates och hjärnforskaren Torkel Klingberg.

Sista anmälningsdag till konferensen har passerat, kontakta SLFF:s kansli, adm@slff.se, för eventuella restplatser på konferensen.

Under författarkonferensen håller SLFF en extra förbundsstämma den 27 april. Den extra förbundstämman är öppen för SLFF:s medlemmar. Vill du delta enbart under stämman anmäler du dig genom att e-posta till adm@slff.se. Vi behöver din anmälan för att kunna bereda plats i lokalen.

Välkommen!

Tim Oates

Författarkonferensen bjuder på två viktiga och intressanta föreläsningar. Första dagen får du lyssna till Tim Oates, som är forskningsledare och läroplans- och läromedelsexpert vid Cambridge Assessment Group. Han har bland annat uppmärksammats för sin utredning "Why textbooks count" där han analyserar betydelsen av läromedel.

Torkel Klingberg

Dag två träffar vi Torkel Klingberg, som är professor i kognitiv neurovetenskap och internationellt känd för sin forskning om barns hjärnutveckling och inlärning. Torkel Klingberg är författare till tre böcker om barnhjärnan: "Den översvämmade hjärnan" (2009), "Den lärande hjärnan" (2011) samt "Hjärna, gener och jävlar anamma: Hur barn lär" (2016).

Paneldebatt om lärarbrist och läromedelsbrist

Under konferensen håller vi även en paneldebatt där politiker och skolexperter diskuterar hur det problem som uppstår i kombinationen av att vi har stor lärarbrist och brist på läromedel, kan lösas. Konferensens andra dag inleds med en extra förbundsstämma.

Program och mer information om konferensen (öppnas i nytt fönster)