Kurser

SLFF håller kurser inom ämnen relevanta för läromedelsförfattare, till exempel skrivande och textbearbetning, retorik, framtidens läromedel, upprättande av egen webbplats samt skatt, deklaration och redovisning.

Aktuella

 • Kurs: Skatt och deklaration samt avtalsvillkor och upphovsrätt

  Välkommen till en författarfacklig kurs, den 16-17 mars i Stockholm, med experter på de områden som är viktiga för dig som författare: Björn Lundén, skatte- och bolagsexpert och Jenny Lundström, jurist och tidigare förbundsdirektör i SLFF med 30 års arbetslivserfarenhet från avtalsförhandlingar, särskilt på upphovsrätts- och författarområdet. Sista anmälningsdag är den 15 februari.
 • Kurs: Digitala verktyg - skapa texter med inslag av bild, film och ljud

  Nya krav i läroplanen med mer fokus på digitalisering ställer också nya krav på undervisningen. Nu erbjuder vi dig en kurs där du får lära dig att arbeta med ett digitalt verktyg inom multimodalitet såsom text, bild, film och ljud. Kursen hålls den 2-3 februari i Stockholm med sista anmälningsdag den 4 januari. Välkommen!

Kurser tidigare

 • Kurs i Praktisk retorik

  Hur anpassar jag mitt budskap till målgruppen? Vad avgör om jag når fram med mitt budskap? Finns det genvägar för att nå framgång som talare och samtalspartner? Är god kommunikation något medfött hos vissa människor? En av Sveriges främsta retorikexperter, Barbro Fällman, ger dig svar under kursen Praktisk retorik som hålls den 17-18 november i Stockholm. Välkommen!
 • Skatt och deklaration

  Kursen hölls den 17-18 mars i Stockholm.
 • Utveckla dina texter

  Kursen hölls den 3-4 februari i Göteborg.