Kurs i Praktisk retorik

Hur anpassar jag mitt budskap till målgruppen? Vad avgör om jag når fram med mitt budskap? Finns det genvägar för att nå framgång som talare och samtalspartner? Är god kommunikation något medfött hos vissa människor? En av Sveriges främsta retorikexperter, Barbro Fällman, ger dig svar under kursen Praktisk retorik som hålls den 17-18 november i Stockholm. Välkommen!

Kursinnehåll

  • En kort introduktion till retorikens bakgrund
  • Exempel på effektiva presentationer
  • Retorikens fem kommunikationsmodeller
  • Praktiska övningar på olika typer av presentationer, pedagogiska, argumenterande, förhandlingstekniska m.fl.

Föreläsare

Barbro Fällman är en av våra främsta retoriker med en bakgrund som lektor och språkforskare, med specialkunskaper i ämnena retorik och pedagogik. Hon anlitas ofta av radio och TV för att analysera tal som hålls av politiker.

Tider
Lördag den 17 november kl. 11.00–17.30.
Middag kl. 19.00.
Söndag den 18 november kl. 09.00–13.30 inklusive lunch.

Plats
Central Hotel, Vasagatan 38, Stockholm.
https://ligula.se/profilhotels/central-hotel/

Kursavgift
1 700 kr (inkl. moms).

Kursavgiften inkluderar kost, övernattning i enkelrum lö-sö och moms. Dessa kostnader torde vara avdragsgilla för dig som har näringsverksamhet. SLFF svarar för övriga kurskostnader. Du får en faktura på kursavgiften.

Anmälan
Anmäl dig till SLFF:s handläggare Maria Ljungdahl, genom att e-posta till adm@slff.se eller ring 08-440 84 80 (vxl).

Sista anmälningsdag: 17 oktober.
Anmälan är bindande.

Max antal deltagare är 20 stycken. Platserna fördelas, efter anmälningstidens utgång, i den turordning som anmälningarna kommer in. Dock med viss förtur till de som inte deltagit i SLFF:s kurser tidigare. Besked lämnas efter anmälningstidens utgång.

Vid eventuellt förhinder återbetalas kursavgiften om din plats kan tas över av annan. Vid sjukdom som styrks av läkarintyg återbetalas deltagaravgiften med avdrag för en expeditionsavgift på 200 kr.

Kursvärd
Representant från SLFF.

Resekostnadsbidrag
Resekostnadsbidrag kan utgå för SLFF-medlemmar med 10 kr/mil, tur och retur räknat från bostadsorten i Sverige till kursorten. Blanketter utdelas på kursen. Belopp under 100 kronor utbetalas inte. Vid samåkning betalas endast ett resekostnadsbidrag.