Författar besökte utställning i Umeå

Sveriges Läromedelsförfattares Förbund välkomnar dig till en visning av utställningen En sagolik skola – folkskolan 175 år på Västerbottens museum, som hålls den 4 maj i Umeå.

Ambitionerna med folkskolans utveckling under första delen av 1900-talet var stora. Utställningen berättar om folkskolans pionjärer, om barnens och lärarnas villkor med tyngdpunkt på bilder och berättande. Läs mer om utställningen på www.ensagolikskola.se

I den svenska Folkskolestadgan bestämdes för första gången att alla barn skulle få gå i skolan. Sedan dess har skolan, pedagogiken, lärarrollen och inte minst barnens villkor förändrats – och debatterats. Vad kan vi lära av historien och hur vill vi ha det i framtiden?

Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarstiftelsen som driver projektet En sagolik skola, visar oss utställningen. Eva-Lis var tidigare förbundsordförande för Lärarförbundet.

Sveriges Läromedelsförfattares Förbund deltar genom Lena Wennberg Trolleberg, ledamot i SLFF:s styrelse. Även SLFF:s medlem Kerstin Holmlund deltar.

Dag och tid: Fredag 4 maj, kl. 15.30–18.00. Utställning fram till 16.30, därefter en promenad på ca 15 minuter eller med egen bil/samåkning till Café Lindell. Där bjuds det på matig smörgås och kaffe eller te.
Plats: Umeå, Västerbottens museum, Helena Elisabeths väg 3. www.vbm.se
Kostnad: Gratis för SLFF:s medlemmar. Övriga betalar 150 kr.
Frågor: Ställs till SLFF:s handläggare Maria Ljungdahl, maria.ljungdahl@slff.se eller 08-440 84 80. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Medlemmar har förtur.