Göteborg: Om pojkar i skolan

Varmt välkommen till en författarkväll den 27 november där Fredrik Zimmerman föreläser om pojkar i skolan.

"Det är ett demokratiskt problem att det finns en grupp som klarar sig så mycket sämre i skolan och det leder också till en rad sociala problem. Det är alltså väldigt centralt att få till en förändring, men för att vi ska lyckas måste vi förstå varför pojkar agerar som de gör"

https://skolvarlden.se/artiklar/sa-kan-fler-pojkar-lyckas-i-skolan

Att vara pojke har negativ effekt på betygen, en effekt som blivit större över tid. Mer än var femte pojke var inte behörig till gymnasiet 2018. Vilka normer påverkar pojkars syn på studier och på vilket sätt har trenden att lärarna ska ta ett steg tillbaka för att låta barnen utvecklas mer fritt påverkat pojkars försämrade resultat? 

Fredrik Zimmerman är doktor i barn- och ungdomsvetenskap, på lärarutbildningen vid Högskolan Borås. Hans huvudsakliga forskningsintresse är könsnormer och normer kring maskulinitet bland barn och ungdomar, samt demokratifrågor i förskola och skola. Zimmerman är författare till boken "Pojkar i skolan – Vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan" (Liber, 2019).

Dag och tid
Onsdag 27 november kl. 18.00. Kaffe och matig smörgås serveras från 17.30.

Plats
Göteborg, Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 21.

Kostnad
Gratis för medlemmar i Läromedelsförfattarna. Övriga betalar 150 kr.

Anmälan 
Senast 22 november till maria.ljungdahl@slff.se eller via telefon 08-440 84 80. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Resekostnadsbidrag kan utgå för medlemmar i Läromedelsförfattarna, som fått inbjudan till detta lokala arrangemang, med 17 kr/mil tur och retur räknat från bostadsorten i Sverige. Belopp under 100 kronor utbetalas inte. Vid sam­åkning utbetalas endast ett resebidrag.