Läromedelsförfattarna söker kommunikatör

Läromedelsförfattarna befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker en kreativ kommunikatör som vill vara med och ta organisationen till nya höjder.

Läromedelsförfattarna är en intresseorganisation för författare som skriver läromedel och kurslitteratur. Vi värnar upphovsrätten och arbetar för att förbättra villkoren och se till att författare får rätt ersättning för sitt skrivarbete. På vårt kontor i centrala Stockholm arbetar 6 medarbetare. Vi har en engagerad förtroendevald styrelse och drygt 1600 medlemmar runt om i hela Sverige.

Dina huvudsakliga uppgifter

Som kommunikatör hos oss arbetar du med målet att öka kännedomen om förbundet och få fler författare till läromedel och kurslitteratur att hitta till oss. Du arbetar också med att planera och administrera ett relevant program av medlemsaktiviteter såsom författarkvällar och konferenser.

- Planera, producera och utvärdera innehåll i våra sociala mediekanaler.
- Omvärldsbevaka och planera föreläsningar och andra medlemsaktiviteter.
- Delta i utvecklingen av Läromedelsförfattarnas kommunikationsarbete.
- Planera och genomföra kampanjer.

Du kommer jobba tätt tillsammans med dina kollegor och är del av ett team som hjälps åt, både genom att dela nya idéer och genom att hugga i där det behövs. Arbetet är varierande och kräver flexibilitet.

Vi tror att du

- Har universitetsexamen eller motsvarande inom kommunikation, marknadsföring eller annat område relevant för tjänsten.
- Har erfarenhet från arbete i en liknande roll, gärna från en medlemsorganisation.
- Har erfarenhet av kommunikation i sociala medier.
- Är en skicklig skribent. Att målgruppsanpassa form och innehåll är en självklarhet för dig.
- Är kreativ och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat.
- Är utåtriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor.
- Har förståelse för upphovsrätt och intresse för utbildningsfrågor.
- Är ansvarsfull och prestigelös.

Vi erbjuder

Hos Läromedelsförfattarna får du möjlighet att arbeta kreativt med att förbättra villkoren för författare till läromedel och kurslitteratur, delta i ett spännande utvecklingsarbete, bidra till att öka kännedomen och nå våra uppsatta mål. Du kommer att arbeta i en familjär miljö på en liten arbetsplats med engagerade kollegor. Vårt trevliga kontor ligger centralt på Drottninggatan i Stockholm. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, lunchsubvention samt pensions- och försäkringslösningar enligt kollektivavtal. Som organisation strävar vi efter mångfald och ser din bakgrund, erfarenhet och personlighet som ett bidrag till verksamhetens helhet.

Villkor och ansökningsprocess

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 procent. Vi tillämpar max sex månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Läromedelsförfattarna har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen.

Välkommen att skicka din ansökan (personligt brev och CV) till per.solnes@slff.se senast 11 augusti 2019. Urvalsprocess kan komma att påbörjas tidigare så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta Per Solnes, kanslichef/VD på 070-440 14 22 alternativt per.solnes@slff.se eller Frida Engman, utvecklingsledare på 070-219 29 96 alternativt frida.engman@slff.se

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av säljbolag.