Mot alla odds - Att vända en skola i fritt fall

Välkommen till en kväll om hur det är möjligt att som rektor tillsammans med sin personal lyckas vända en mycket negativ utveckling och få rätsida på en skola. Det är en berättelse om skolans viktiga roll i samhället, om vad brist på integration leder till, om faran med ängslighet och låga förväntningar och om värdet av ordning och reda.

Hamid Zafar är en av Sveriges mest tongivande skoldebattörer och blev nyligen utsedd till Årets svensk 2019 av nyhetsmagasinet Fokus. Han tilldelades utmärkelsen för att han som rektor för Sjumilaskolans högstadium i Göteborg försökt lösa problem som uppstått till följd av stor invandring, bristande integration och en långtgående segregation. Samt för sin övertygelse att höga krav på den enskilde är det bästa sättet att stimulera mognad och framsteg, utan rädsla för att benämna och diskutera det svåra och med båda fötterna i den praktiska verkligheten. Idag arbetar Zafar som barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun.

Johan Ingildsen-Olsson, SLFF:s förbundsjurist, leder kvällen och finns tillgänglig efter föreläsningen för att svara på frågor.

Dag och tid: Tisdag 12 mars kl. 18.00. Matig smörgås och kaffe från 17.30.
Plats: Göteborg, Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 21.
Kostnad: Gratis för SLFF:s medlemmar. Övriga betalar 150 kr.
Förtäring: Kaffe och matig smörgås.
Anmälan: Senast 1 mars till adm@slff.se eller via telefon 08-440 84 80. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Medlemmar har förtur.

Resekostnadsbidrag kan utgå för SLFF-medlemmar, som fått inbjudan till detta lokala arrangemang, med 10 kr/mil tur och retur räknat från bostadsorten i Sverige. Belopp under 100 kronor utbetalas inte. Vid sam­åkning utbetalas endast ett resebidrag.