Stockholm: Författarkväll med Ingela Korsell

Välkommen till en författarkväll den 17 oktober i Stockholm där Ingela Korsell berättar om sin syn på läromedel och läromedelsanvändning.

I läroplanen för såväl grundskolan som gymnasieskolan står att alla elever ska få tillgång till och förutsättningar att använda läromedel av god kvalitet. Vi vet samtidigt läromedelsanvändning är styvmoderligt behandlat i olika pedagogiska forum.

Under författarkvällen kommer Ingela Korsell att berätta om vilken resurs hon ser att läromedel kan vara och om synen på läromedelsanvändning. Hon berättar också om sina skriv­processer i det skönlitterära skrivandet såväl som när hon skrivit läromedel.

Ingela Korsell är grundskollärare, doktorand i pedagogik och författare till boken "Läromedel – det fria valet? Om lärares användning av läromedel" (Liber, 2007). Hon är en av författarna bakom den mycket uppskattade bokserien "PAX", ett actionfyllt drama för mellanåldern om magi. Senast aktuell är hon med en gastkramande faktabok om väsen i nordisk folktro "Väsenologi" (Natur&Kultur, 2019).  

Dag och tid: 17 oktober kl. 18.00. Matig smörgås och kaffe från 17.30.
Plats: Stockholm. City Conference Center, Drottninggatan 71B.
Kostnad: Gratis för medlemmar i Läromedelsförfattarna. Övriga betalar 150 kr.
Förtäring: Kaffe och matig smörgås.
Anmälan: Senast 10 oktober till maria.ljungdahl@slff.se,
08-440 84 80. Medlemmar har förtur. Begränsat antal platser.