Utveckla dina texter

Under kursen "Utveckla dina texter – från strama faktatexter till levande sakprosa" kommer vi att arbete med frågor som till exempel, hur kan väcka och behålla läsarens intresse? men också med pedagogiska frågeställningar som dyker upp när vi skriver lärobokstexter eller andra pedagogiska material.

I sakprosan är fakta basen, men går det att trots krav på sanning och vetenskaplig grund skriva engagerande, spännande och livfullt? Ja, absolut! Under kursen "Utveckla dina texter – från strama faktatexter till levande sakprosa" kommer vi att arbete med frågor som till exempel, hur kan väcka och behålla läsarens intresse? men också med pedagogiska frågeställningar som dyker upp när vi skriver lärobokstexter eller andra pedagogiska material.

Målet med kursen är att du ska få syn på ditt eget skrivande och upptäcka vilka styrkor och svagheter du har som författare

Pär Sahlin, som håller i kursen, är lärare, läromedelsförfattare och skönlitterär författare. Han har arbetat som lärare i grundskolan i över 15 år och undervisat på Skrivarakademins Skrivarlinje.

Dag och plats: 3-4 februari, Göteborg

Sista anmälningdag: 12 januari

Läs mer i kursinbjudan "Utveckla dina texter. Från strama faktatexter till levande sakprosa." (pdf, öppnas i nytt fönster)