Kurser

Läromedelsförfattarna håller kurser inom ämnen relevanta för läromedelsförfattare, till exempel skrivande och textbearbetning, retorik, framtidens läromedel, upprättande av egen webbplats samt skatt, deklaration och redovisning.

Aktuella

 • Kurs: Praktisk retorik

  Finns det genvägar för att bli en skicklig talare? Eller är god kommunikation helt enkelt något man föds med? Hur anpassar du innehållet efter målgrupp? Och hur vet du att du når fram med ditt budskap? I kursen Praktisk retorik får du svar på detta och mycket mer av Barbro Fällman, en av Sveriges främsta experter på retorik. Anmäl dig senast den 24 januari!

Kurser tidigare

 • Skrivarkurs: Utveckla dina texter

  I sakprosan är fakta basen, men går det att trots krav på sanning och vetenskaplig grund skriva engagerande, spännande och livfullt? Ja, absolut! Välkommen till kursen "Utveckla dina texter"!
 • Kurs: Hjärnfokus på läromedel

  Vad händer i hjärnan när man lär sig något nytt? Välkommen till en kurs, i Stockholm den 21-22 september, där du lär dig hur man kan effektivisera skapandet av hållbara långtidsminnen som du kan använda i utformandet av läromedel.
 • Kurs: Skatt och deklaration samt avtalsvillkor och upphovsrätt

  Välkommen till SLFF:s populära författarfackliga kurs om skatt, deklaration, upphovsrätt och avtalsvillkor för just dig som är läromedelsförfattare! Björn Lundén, skatte- och bolagsexpert och Jenny Lundström, jurist med lång arbetslivserfarenhet från avtalsförhandlingar, särskilt på upphovsrätts- och författarområdet föreläser. Kursen hålls den 16-17 mars i Stockholm. Ett fåtal platser finns kvar!
 • Kurs: Digitala verktyg - skapa texter med inslag av bild, film och ljud

  Nya krav i läroplanen med mer fokus på digitalisering ställer också nya krav på undervisningen. Nu erbjuder vi dig en kurs där du får lära dig att arbeta med ett digitalt verktyg inom multimodalitet såsom text, bild, film och ljud. Kursen hålls den 2-3 februari i Stockholm med sista anmälningsdag den 4 januari. Välkommen!
 • Kurs i Praktisk retorik

  Hur anpassar jag mitt budskap till målgruppen? Vad avgör om jag når fram med mitt budskap? Finns det genvägar för att nå framgång som talare och samtalspartner? Är god kommunikation något medfött hos vissa människor? En av Sveriges främsta retorikexperter, Barbro Fällman, ger dig svar under kursen Praktisk retorik som hålls den 17-18 november i Stockholm. Välkommen!
 • Skatt och deklaration

  Kursen hölls den 17-18 mars i Stockholm.
 • Utveckla dina texter

  Kursen hölls den 3-4 februari i Göteborg.