Kurs: Praktisk retorik

Finns det genvägar för att bli en skicklig talare? Eller är god kommunikation helt enkelt något man föds med? Hur anpassar du innehållet efter målgrupp? Och hur vet du att du når fram med ditt budskap? I kursen Praktisk retorik får du svar på detta och mycket mer av Barbro Fällman, en av Sveriges främsta experter på retorik.

Kursen ger dig en snabblektion i retorikens historia som tar oss hela vägen tillbaka till antiken. Det blir praktiska övningar inom olika områden. Pedagogiska presentationer, argumenterande tal, förhandlingsteknik och en hel del annat.

När är kursen?

Kursen sträcker sig över två dagar, lördagen den åttonde februari till söndag den nionde. Lördagen inleds med lunch 12.30, och själva kursen börjar 13.30. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. På söndagen börjar vi 09.00 och slutar 14.30, med paus för lunch.

Var är kursen?

Kursen hålls på Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg. Hotellet ligger i anslutning till tågstationen.

Vad kostar kursen?

Kursavgiften ligger på 1 700 kr (inkl. moms) för medlemmar. Kost och övernattning ingår i priset. Övriga kurskostnader står Läromedelsförfattarna för. Betalningen sker via faktura i förskott.

Hur anmäler jag mig?

Anmäler dig gör du genom att fylla i anmälningsformuläret som du kommer till genom att klicka här.

Sista anmälningsdag är 24 januari och anmälan är bindande.

Det finns ett begränsat antal platser, så se till att anmäla dig i tid. Platserna fördelas i turordning, med viss förtur till de som inte tidigare deltagit på någon av våra kurser. Så fort anmälan har stängt får du svar på om du ges plats eller inte.

Vid eventuella förhinder återbetalas kursavgiften endast om din plats kan tas över av någon annan. Vid sjukdom som styrks av läkarintyg återbetalas deltagaravgiften med avdrag för en expeditions­avgift på 200 kr.

Resekostnadsbidrag

Resekostnadsbidrag kan utgå för medlemmar i Läromedelsförfattarna med 17 kr/mil, tur och retur räknat från bostadsorten till kursorten. Det gäller endast inom Sverige och belopp under 100 kronor utbetalas inte. Vid samåkning betalas endast ett resekostnads­bidrag ut. Blanketter delas ut på plats.

Barbro Fällman

Barbro Fällman är en av Sveriges absolut främsta retoriker. Hon har en bakgrund som lektor och språk­forskare med special­kunskaper i retorik och pedagogik.