Lokala arrangemang

Läromedelsförfattarna anordnar författarkvällar och andra arrangemang på en rad orter i landet. Arrangemangen syftar till att erbjuda medlemmar en arena att träffas, byta erfarenheter och ge fortbildning och inspiration.

Aktuella

 • Medlemsdialog

  Styrelsen bjuder nu in till flera medlemsdialoger gällande kopieringsersättning för att du som medlem ska få möjlighet att framföra dina tankar.

Tidigare

 • Göteborg: Om pojkar i skolan

  Varmt välkommen till en författarkväll den 27 november där Fredrik Zimmerman föreläser om pojkar i skolan.
 • Stockholm: Läromedel – en systematisk kunskapsbank för lärare?

  Varmt välkommen till en författarkväll med Ruhi Tyson där kvällens tema är läromedel ur ett lärarperspektiv.
 • Medlemsträffar med förbundsjuristen

  Under året har ett flertal medlemsträffar ägt rum med Läromedelsförfattarnas förbundsjurist under temat upphovsrätt och avtal. Träffarna har hållits på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala.
 • Stockholm: Författarkväll med Ingela Korsell

  Välkommen till en författarkväll den 17 oktober i Stockholm där Ingela Korsell berättar om sin syn på läromedel och läromedelsanvändning.
 • Välkommen till Bokmässan 27 september

  Fredag den 27 september är det läromedelsförfattarnas dag på Bokmässan i Göteborg och vi vill gärna träffa dig där!
 • Hjärnfokus på minnet

  Varmt välkommen till en kväll, den 25 mars i Malmö, om hjärnfokus, effektiva strategier för lärande och tankar om hur neurovetenskap kan göra oss till bättre läromedels­författare! Anmäl dig till adm@slff.se
 • Mot alla odds - Att vända en skola i fritt fall

  Välkommen till en kväll, den 12 mars i Göteborg, om hur det är möjligt att som rektor tillsammans med sin personal lyckas vända en mycket negativ utveckling och få rätsida på en skola. Anmäl dig senast den 1 mars!
 • Stockholm: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Stockholm den 13 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Göteborg: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Göteborg den 21 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Visning av utställningen En sagolik skola – folkskolan 175 år

  Fredag den 4 maj höll SLFF sitt, inför sommaren, sista lokala arrangemang. Denna gång i Umeå där ett glatt gäng författare bevistade utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år".