Lokala arrangemang

Läromedelsförfattarna anordnar lokala och regionala arrangemang på en rad orter i landet. Arrangemangen syftar till att erbjuda medlemmar en arena att träffas, byta erfarenheter och ge fortbildning och inspiration.

Ansvarig för de lokala och regionala arrangemangen är Läromedelsförfattarnas verksamhetssledare Frida Engman, frida.engman@slff.se. För anmälningar kontakta Läromedelsförfattarnas handläggare Maria Ljungdahl, maria.ljungdahl@slff.se, 08-440 84 80.

Aktuella

Tidigare

 • Medlemsträffar med förbundsjuristen

  Under året har ett flertal medlemsträffar ägt rum med Läromedelsförfattarnas förbundsjurist under temat upphovsrätt och avtal. Träffarna har hållits på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala.
 • Stockholm: Författarkväll med Ingela Korsell

  Välkommen till en författarkväll den 17 oktober i Stockholm där Ingela Korsell berättar om sin syn på läromedel och läromedelsanvändning.
 • Välkommen till Bokmässan 27 september

  Fredag den 27 september är det läromedelsförfattarnas dag på Bokmässan i Göteborg och vi vill gärna träffa dig där!
 • Hjärnfokus på minnet

  Varmt välkommen till en kväll, den 25 mars i Malmö, om hjärnfokus, effektiva strategier för lärande och tankar om hur neurovetenskap kan göra oss till bättre läromedels­författare! Anmäl dig till adm@slff.se
 • Mot alla odds - Att vända en skola i fritt fall

  Välkommen till en kväll, den 12 mars i Göteborg, om hur det är möjligt att som rektor tillsammans med sin personal lyckas vända en mycket negativ utveckling och få rätsida på en skola. Anmäl dig senast den 1 mars!
 • Stockholm: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Stockholm den 13 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Göteborg: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Göteborg den 21 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Visning av utställningen En sagolik skola – folkskolan 175 år

  Fredag den 4 maj höll SLFF sitt, inför sommaren, sista lokala arrangemang. Denna gång i Umeå där ett glatt gäng författare bevistade utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år".
 • Naturen som inspiration för ditt författarskap

  Har du kört fast i ditt skrivande och behöver inspiration i ditt författarskap? Ut och gå! Sveriges Läromedelsförfattares Förbund välkomnar dig till en lokal medlemsträff den 3 oktober i Linköping där du får möjlighet att genom naturen hitta inspiration till ditt författande. Anmäl dig senast den 24 september.
 • Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen

  5 mars, Malmö. I större delen av västvärlden har kvinnornas utbildningsnivå passerat männens. Det skiftet påverkar vårt samhälle på alla nivåer. Vad blir resultatet när alla jobb kräver utbildning men en växande grupp unga män inte klarar sig