Medlemsdialog

Styrelsen bjuder nu in till flera medlemsdialoger gällande kopieringsersättning för att du som medlem ska få möjlighet att framföra dina tankar.

En av våra främsta uppgifter är att betala ut kopieringsstipendium. Förra året delade vi ut drygt 19 miljoner kronor till författare av läromedel och kurslitteratur, men vi vill bli ännu bättre.

Nu åker vi landet runt för att träffa medlemmar och ta in era åsikter. Vad gör vi bra idag och vad kan vi göra bättre? Hur kan vår stipendiefördelning utformas och eventuellt reformeras?

Styrelsen arbetar på uppdrag av dig som medlem och har beslutat att göra en ordentlig översyn av stipendiesystemet. Som en del i det arbetet har vi kallat till en extrastämma 25 april där fokus ligger på stipendierna. Inför stämman tar vi oss till i Malmö, Stockholm, Göteborg, Linköping och sist men inte minst Umeå. I varje stad håller vi en medlemsdialog där ni får framföra era tankar.

Varför gör vi detta?

Läromedelsförfattarna är en medlemsdriven intresseorganisation, så det är en självklarhet för oss att arbeta demokratiskt och transparent. Vår ambition är att betala ut ännu mer kopieringsersättning till författarkollektivet, och där är era åsikter centrala. Med den här turnén hoppas vi på givande samtal och viktiga inputs att ta med till extrastämman i april.

När och var är träffarna?

MALMÖ. 29 januari, kl. 17.00,  S:t Gertrud, Östergatan 7B.

STOCKHOLM. 4 februari, kl. 17.30, Freys Hotel, Bryggargatan 12.

GÖTEBORG. 6 februari, kl. 17.00, Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 21.

LINKÖPING. 11 februari, kl. 17.00, Scandic Linköping City, Gamla Tanneforsvägen 51.

UMEÅ. 13 februari, kl. 17.00, Folkets Hus, Vasaplan.

Vid ankomst bjuder vi på kaffe och smörgås och sedan börjar vi igång vår dialog som leds av respektive styrelseledamot. Det kommer även finnas en representant från kansliet på plats. Kvällen pågår i ungefär 90 minuter och resultatet av medlemsdialogen blir ett viktigt underlag till den extrastämma vi håller i Stockholm den 25 april.

Anmälan

Du anmäler dig via anmälningsformuläret här nedan och du väljer själv vilken träff du vill vara med på.

Reskostnadsbidrag kan utgå med 17 kronor milen från din bostadsort till den av orterna du har närmast till. Du är välkommen att delta på någon av de andra medlemsdialogerna, men då utgår inget reskostnadsbidrag. 

Anmälningsformulär medlemsdialog