Läromedelsförfattarnas Hus

För dig som är medlem i Läromedelsförfattarna finns möjlighet att hyra vår mycket uppskattade skrivarlya, Läromedelsförfattarnas Hus i Visby, en inspirerande arbetsplats med utrymme för avkoppling och rekreation.

Ansökningsperioden för 2020 har passerat och besked om tilldelning ges via e-post till berörda medlemmar.

Lediga restveckor för i år är för närvarande vecka 47. Vill du hyra den vecka? skriv till visby@slff.se

Läromedelsförfattarnas Hus ligger på Knägränd 3 innanför Visby ringmur. Huset har en egen liten innergård, och från övervåningen har du en hänförande utsikt över alla hustaken och havet. På husets baksida finns en liten altan med eftermiddagssol.

Utanför porten ligger gränden lugn och stilla, men går du 30 meter runt hörnet befinner du dig, sommartid, mitt i Visbys pulserande gatuliv. Från huset är det ett par minuters promenad till Öster­centrum. Det är också nära till Visbys många trevliga krogar. Under sommarmånaderna kan ljudnivån upplevas som hög, även nattetid, från intilliggande restaurang.

Vill du veta mer om husets historia och byggnation kan du läsa på webbsidan Historiehuset.

Huset - fakta

  • Rum: Två våningsplan, totalt 54 kvm. Bottenplan: ett större allrum, ett litet sovrum, en toalett och ett mindre kök med köksutrustning. Övre plan: ett större allrum med två sängar, en toalett med dusch och tvättmaskin.
  • Sov- och arbetsplatser: Fyra sängar och två skrivbord. Ta med egna lakan och handdukar. Fast telefon och datorutrustning finns inte, så ta med mobiltelefon, dator med mobilt bredband samt skrivare om du behöver.
  • Parkering: Strax utanför ringmuren.
  • Av hänsyn till andra gäster gäller: Ingen rökning inomhus. Husdjur får inte tas med.