Aktuellt

 • Digital kompetens och verktyg för multimodala texter

  Nya krav i läroplanen med mer fokus på digitalisering ställer också nya krav på undervisningen. Nu erbjuder vi dig en kurs där du får lära dig att arbete med ett digitalt verktyg inom multimodalitet såsom text, bild, film och ljud. Kursen hålls den 6-7 oktober i Stockholm med sista anmälningsdag den 7 september.
 • Trevlig sommar!

  SLFF önskar alla en trevlig sommar! Från och med vecka 29 till och med vecka 31 är SLFF:s kansli stängt. För brådskande ärenden e-posta till adm@slff.se.
 • Almedalen - läromedelsdebatt

  Debatten, Brist på läromedel – Vad händer med lärarnas undervisning och kunskapsresultaten?, hålls i Almedalen och sänds direkt här på SLFF:s webbplats den 5 juli, kl. 14.00-15.15. Arrangör är SLFF och förlagens branschorganisation Svenska Läromedel.
 • Förbundets upphovsrättsarbete

  Upphovsrättsliga frågor har diskuterats och ventilerats flitigt under de senaste åren och takten har definitivt inte slagits av, snarare tvärtom, såväl nationellt som internationellt. Läs om det upphovsrättsliga arbete som nu bedrivs.
 • Författar besökte utställning i Umeå

  Fredag den 4 maj höll SLFF sitt, inför sommaren, sista lokala arrangemang. Denna gång i Umeå där ett glatt gäng författare bevistade utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år".
 • Intensiv och lärorik författarkonferens!

  Drygt 120 läromedelsförfattare tog chansen att lyssna till två fantastiska föreläsningar under temat hjärnan och lärandet samt en intensiv politikerdebatt om läromedelsbristen, vid SLFF:s författarkonferens som hölls den 26-27 april i Stockholm.
 • SLFF på SETT!

  Mässbesökarna lockades snabbt in av engagerade läromedelsförfattare i SLFF:s monter under SETT-dagarna. Ämnena läromedel, digitala som analoga, kommunernas satsning på läromedel och frågan om den olagliga kopieringen diskuterades med stort intresse. Här ses Pia Niemi prata med några av besökarna.
 • Vi har en ny webbplats!

  Nu lanserar vi vår nya webbplats med ny design och struktur, och ett uppfräschat innehåll som du enkelt når via din mobil eller surfplatta. Välkommen!
 • Läromedelsförfattare träffade Bonnierförlagen Lära

  Den 22 mars träffade ett 60-tal läromedelsförfattare förlaget Bonnierförlagen Lära i Stockholm. Förlaget är Bonnierförlagens satsning på pedagogisk utgivning och träffen, som arrangerades av SLFF, var mycket uppskattad.
 • Läromedelsförfattare lärde sig om skatt, deklaration och avtalsvillkor

  I helgen den 17-18 mars fick ett 15-tal läromedelsförfattare lära sig om skatt, deklaration och bokföring samt om avtalsvillkor och upphovsrätt. Kursen hölls i Stockholm med Björn Lundén, skatte- och bolagsexpert och Jenny Lundström,