Aktuellt

 • Kurs i Praktisk retorik

  Hur anpassar jag mitt budskap till målgruppen? Vad avgör om jag når fram med mitt budskap? Finns det genvägar för att nå framgång som talare och samtalspartner? Är god kommunikation något medfött hos vissa människor? En av Sveriges främsta retorikexperter, Barbro Fällman, ger dig svar under kursen Praktisk retorik som hålls den 17-18 november i Stockholm. Välkommen!
 • Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Stockholm den 13 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Göteborg: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Göteborg den 21 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Nordiska fackförfattare möts på Island

  Det årliga nordiska mötet för fackförfattare hölls i år den 19-21 september på Island.
 • Seger för upphovspersoner i Europa!

  Upphovsrättsarbetet inom EU har nått en ny milstolpe då Europaparlamentet röstade för att anta det så kallade DSM-direktivet (Digital Single Market) den 12 september.
 • Årets vinnare av Lärkan och Lärkungen!

  Sveriges Läromedelsförfattares Förbund har den stora glädjen att meddela att vinnarna av årets läromedelsförfattarpris Lärkan, och debutantpris Lärkungen, är utsedda. Lärkan delas ut i sex kategorier, i varje kategori är priset 50 000 kronor. För Lärkungen är priset 25 000 kr. Grattis!
 • Medlemskap

  Du som skriver läromedel eller kurslitteratur är varmt välkommen att bli medlem hos oss. Vi erbjuder en uppskattad författargemenskap med tillgång till kurser, konferenser och föreläsningar. Vi erbjuder omfattande information och råd kring avtal och upphovsrätt. Just nu erbjuder vi dig en reducerad medlemsavgift!
 • Förbundets upphovsrättsarbete

  Upphovsrättsliga frågor har diskuterats och ventilerats flitigt under de senaste åren och takten har definitivt inte slagits av, snarare tvärtom, såväl nationellt som internationellt. Läs om det upphovsrättsliga arbete som nu bedrivs.