Arkiv

I vårt arkiv hittar du tidigare publicerade nyheter och aktiviteter.

 • Seger för upphovspersoner i Europa!

  Upphovsrättsarbetet inom EU har nått en ny milstolpe då Europaparlamentet röstade för att anta det så kallade DSM-direktivet (Digital Single Market) den 12 september.
 • Naturen som inspiration för ditt författarskap

  Har du kört fast i ditt skrivande och behöver inspiration i ditt författarskap? Ut och gå! Sveriges Läromedelsförfattares Förbund välkomnar dig till en lokal medlemsträff den 3 oktober i Linköping där du får möjlighet att genom naturen hitta inspiration till ditt författande. Anmäl dig senast den 24 september.
 • Almedalen - läromedelsdebatt

  Debatten, Brist på läromedel – Vad händer med lärarnas undervisning och kunskapsresultaten?, hålls i Almedalen och sänds direkt här på SLFF:s webbplats den 5 juli, kl. 14.00-15.15. Arrangör är SLFF och förlagens branschorganisation Svenska Läromedel.
 • Förbundets upphovsrättsarbete

  Upphovsrättsliga frågor har diskuterats och ventilerats flitigt under de senaste åren och takten har definitivt inte slagits av, snarare tvärtom, såväl nationellt som internationellt. Läs om det upphovsrättsliga arbete som nu bedrivs.
 • Vi söker en förbundsjurist

  Vi söker dig med juristexamen och minst 3 års arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av rådgivning och förstår det viktiga med upphovsrätt.
 • Författar besökte utställning i Umeå

  Fredag den 4 maj höll SLFF sitt, inför sommaren, sista lokala arrangemang. Denna gång i Umeå där ett glatt gäng författare bevistade utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år".
 • Förbundsjurist sökes

  Vi söker dig som har juristexamen och kompetens inom upphovsrättsområdet. Du ska kunna utreda och driva upphovsrättsliga ärenden och också kunna vägleda och råda våra medlemmar. Det är viktigt att du är en skicklig förhandlare och bra på att uttrycka dig i både tal och skrift. Välkommen med din ansökan senast den 20 maj!
 • Lämna förslag på pristagare! Senast den 15 juni!

  Nu är det dags att lämna in namnförslag till läromedelsförfattarpriset Lärkan och att ansöka om debutantpriset Lärkungen. Senast den 15 juni behöver vi ha ditt förslag respektive din ansökan!
 • Intensiv och lärorik författarkonferens!

  Drygt 120 läromedelsförfattare tog chansen att lyssna till två fantastiska föreläsningar under temat hjärnan och lärandet samt en intensiv politikerdebatt om läromedelsbristen, vid SLFF:s författarkonferens som hölls den 26-27 april i Stockholm.
 • ALIS söker upphovsrättens hjälte

  Nu kan du nominera till upphovsrättsorganisationen ALIS pris, Upphovsrättens hjälte. Priset går till den som kämpat för upphovsrätten. Sista dag för nominering är den 30 april.
 • SLFF på SETT!

  Mässbesökarna lockades snabbt in av engagerade läromedelsförfattare i SLFF:s monter under SETT-dagarna. Ämnena läromedel, digitala som analoga, kommunernas satsning på läromedel och frågan om den olagliga kopieringen diskuterades med stort intresse. Här ses Pia Niemi prata med några av besökarna.
 • Vi har en ny webbplats!

  Nu lanserar vi vår nya webbplats med ny design och struktur, och ett uppfräschat innehåll som du enkelt når via din mobil eller surfplatta. Välkommen!
 • Läromedelsförfattare träffade Bonnierförlagen Lära

  Den 22 mars träffade ett 60-tal läromedelsförfattare förlaget Bonnierförlagen Lära i Stockholm. Förlaget är Bonnierförlagens satsning på pedagogisk utgivning och träffen, som arrangerades av SLFF, var mycket uppskattad.
 • Läromedelsförfattare lärde sig om skatt, deklaration och avtalsvillkor

  I helgen den 17-18 mars fick ett 15-tal läromedelsförfattare lära sig om skatt, deklaration och bokföring samt om avtalsvillkor och upphovsrätt. Kursen hölls i Stockholm med Björn Lundén, skatte- och bolagsexpert och Jenny Lundström,
 • Den tysta utbildningsrevolutionen

  Den 5 mars kunde SLFF:s medlemmar lyssna till journalisten Emma Leijnse när hon under en föreläsning i Malmö berättade om den tysta utbildningsrevolution som skett när utbildningsnivån hos kvinnor passerat männens i större delen av västvärlden.
 • Vill lagstifta om rätt till läromedel

  Den kommunala grundskolans likvärdighet brister kraftigt när det gäller elevers tillgång till läromedel. Ändring behövs, skriver Rickard Vinde, Svenska Läromedel och Jenny Lundström, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund,
 • Läromedelsförfattare utvecklade sitt skrivande

  Under helgen den 3-4 februari deltog läromedelsförfattare på SLFF:s inspirerande skrivarkurs "Utveckla dina texter". Kursen hölls i Göteborg med författaren Pär Sahlin som kursledare.
 • SLFF svarar på remiss om tillgång till skyddat material

  Förbundet har lämnat in yttrande på departementspromemorian "Tillgång till upphovsrättsligt skyddat material för personer med läsnedsättning".
 • Skatt och deklaration

  Vill du veta mer om skatt och deklaration, bokföring, förhandlingsråd och läromedelsförfattarens upphovsrättigheter? Då har vi kursen för dig! Den 17-18 mars håller Björn Lundén, skatteexpert, och Jenny Lundström, jurist, en helgkurs i Stockholm. Anmäl dig senast den 23 februari.
 • Utveckla dina texter

  Under kursen "Utveckla dina texter – från strama faktatexter till levande sakprosa" kommer vi att arbete med frågor som till exempel, hur kan väcka och behålla läsarens intresse? men också med pedagogiska frågeställningar som dyker upp när vi