Lokala arrangemang

SLFF anordnar lokala och regionala arrangemang på en rad orter i landet. Arrangemangen syftar till att erbjuda medlemmar en arena att träffas, byta erfarenheter och ge fortbildning och inspiration.

Ansvarig för de lokala och regionala arrangemangen är SLFF:s medlemsombud Frida Engman, frida.engman@slff.se (föräldraledig). För anmälningar kontakta SLFF:s handläggare Maria Ljungdahl, maria.ljungdahl@slff.se, 08-440 84 80.

Tidigare

 • Stockholm: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Stockholm den 13 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Göteborg: Håller vi på att bli faktaresistenta?

  Vi lyssnar. Vi läser. Men vad tror vi på? Och vad tror vi inte på i den information som når oss? Begreppet faktaresistens cirkulerar högt i samhälls­debatten och där har läromedel en viktig roll. Varmt välkommen till en föreläsning i Göteborg den 21 november med filosofen Åsa Wikforss!
 • Naturen som inspiration för ditt författarskap

  Har du kört fast i ditt skrivande och behöver inspiration i ditt författarskap? Ut och gå! Sveriges Läromedelsförfattares Förbund välkomnar dig till en lokal medlemsträff den 3 oktober i Linköping där du får möjlighet att genom naturen hitta inspiration till ditt författande. Anmäl dig senast den 24 september.
 • Visning av utställningen En sagolik skola – folkskolan 175 år

  Fredag den 4 maj höll SLFF sitt, inför sommaren, sista lokala arrangemang. Denna gång i Umeå där ett glatt gäng författare bevistade utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år".
 • Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen

  5 mars, Malmö. I större delen av västvärlden har kvinnornas utbildningsnivå passerat männens. Det skiftet påverkar vårt samhälle på alla nivåer. Vad blir resultatet när alla jobb kräver utbildning men en växande grupp unga män inte klarar sig
 • Kadir Meral: Mångkulturell skola

  14 mars, Göteborg. Dagens svenska skola är en spegling av det mång­kulturella samhället vi lever i. Barn och ungdomar med olika etnisk bakgrund, religion och traditioner går i samma klass och delar samma bänk.
 • Bonnierförlagens satsning på pedagogisk utgivning

  22 mars, Stockholm. Som ett led i att bredda utgivningen och satsa på nya marknader startade Bonnierförlagen pedagogisk utgivning för lärare och elever 2018. Utgivningen för första helåret planeras till 25 titlar och sker i samarbete med Bonnier